Monday, October 18, 2010

AArghh..Bulan ni bulan sakit ar...

Salam....
dalam bulan ni je aku and suami beberapa kali diserang demam..dah la demam..selsema..batok semua ada..(satu pakej).tp dah g kelinik..doc bagi ubat..dah ok cuma aku masih selsema sikit2..
Aku cuma kesian je kat suami..dia sekarang terlalu mudah sgt dapat demam..aku demam pun berjangkit dari dia la..(mana tak nye..mkn minum suka share..mmg le jangkit..hihi )..nampak nya nak kena cari kapsul scott imulsion lah sebab kalau beli yang cair..aku seorg jela minum..suami?..nak mkn ubat batok pun sejam aku nak uruskan..haiya..agak2 adeke scott imulsion tu dalam bentuk kapsul? atau..somebody have any idea apa mknan kesihatan yang boleh kami amik supaya badan ni kuat dr serangan virus demam ni...
oleh kerana demam yang kuat..around 37.5'c lah..suami dengan selsema..batok..adalah satu mlm dia kata dia sesak nafas..aku pulak kerja malam masa kejadian tu..suami kata dia sukar nak nafas kerana aku rasa pernafsan dia tersumbat dengan flu tu td..nasibla tak jadi apa2..aku risau sgt..siang tu pun suami kata masih rasa susah nak bernafas..puaslah aku sapu minyak..suruh dia guna pump semput tu..(xtau apa namanya) dia tak nak..jenuh aku paksa..hai..mmg kerisauan tahap kritikal la aku masa tu..aku xnak la jadi apa2 kat suami aku...cukupla aku kehilangan dia 2 minggu xnak lah untuk selamanya..aku belum sedia..

cuma minggu ni dah agak redha demam..tp aku tahu suami terlalu penat kerja tu pasal dia mudah demam...lagipun dia buat masa ni ganti org bersalin kat pusat isytihar gp..nelayan sehari mak ai punya la ramai..tp xpalah..aku selalu pesan kerja biar ikhlas..kalau org lain nak buat x betul..kita jangan ikut dan kita buat kerja seperti yang diarahkan je..mudah2 an suami aku kerja dengan tekun dan ikhlas..

Plan bulan ni nak balik melaka..krn rumah pun dah siap..so mak kata nak bukak umah nak buat kenduri..so..kena la aku balik..lagipun aku pun tersangatlah rindu kepada anak buah aku afiq danial..lama x jumpa dia...owh afiq..tunggu maklong balik ya..hihih

okla..rasa nye tu jela cerita aku wat masa ni..kdg2 rasa xde mood nak menulis..sebab aku tulis ni ikut mood..hihi

2 comments:

esa said...

cuaca x menentu liza... tu yg suhu badan kita kurang stabil.

IzaRizaL said...

lagipun musim hujan la..cuaca sejuk je...kena aircond lagi...huhu

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment